بهره‌مندی عشایر از صندوق توسعه ملی برای آب‌رسانی

سرویس اجتماعی
قوامی در تشریح عملکرد “فراکسیون عشایر” مطرح کرد:
بهره‌مندی عشایر از صندوق توسعه ملی برای آب‌رسانی
رئیس فراکسیون عشایر مجلس گفت: امسال برای اولین سال، عشایر نیز از صندوق توسعه ملی در جهت آب رسانی به نقاط عشایری همانند روستاها بهره‌مند شدند.
هادی قوامی
هادی قوامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح عملکرد فراکسیون عشایر گفت: هدف از تشکیل این فراکسیون، هم‌راستایی در بین نمایندگان مجلس بود تا مشکلات و مسائل عشایری برطرف شود و آن دسته از مشکلاتی که به قانونگذاری نیاز دارد از طریق قانون حل شود و مورد حمایت قرار گیرد. در این راستا فراکسیون عشایر توانست یک درصد از ورودی صندوق توسعه ملی را از سال ۹۳ به بعد به وام پرواربندی عشایری اختصاص دهد.

امسال نیز برای اولین سال عشایر نیز از صندوق توسعه ملی در جهت آب‌رسانی به نقاط عشایری همانند روستاها بهره‌مند شدند
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان از ورودی صندوق توسعه ملی به عشایر

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی افزود: سالی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از ورودی صندوق توسعه ملی به عشایر کشور داده می‌شود که در تهیه و خرید علوفه به کار برده می‌شود تا دام عشایری از ۲۰ کیلو به ۶۰ کیلو افزایش پیدا کند. این کار افزایش بهره‌وری و افزایش تولید لبنیات را به دنبال دارد. از طرف دیگر چشمه‌های عشایر باید بهسازی شود و راه آنها تیغ‌زنی شود، مسائل بهداشت و آب شرب دارند که همه اینها مستلزم بودجه است.

عشایر از مالیات ارزش افزوده بهره‌مند می‌شوند

وی ادامه داد: عشایر همچنین از یک درصد مالیات ارزش افزوده نیز بهره‌مند شدند که سالی حدود ۱۸۰ میلیارد تومان است و مصوبه‌ای بود که در قانون برنامه ششم دریافت شد و در حال حاضر نیز این قانون را دائمی کردیم که عشایر چشمه جوشانی از مالیات ارزش افزوده دارند که با آن می‌توانند نیازهای خود را برطرف کنند.

رئیس فراکسیون عشایر با بیان اینکه خصوصی‌سازی عشایری در طی ۱۰ سال گذشته انجام شده، تصریح کرد: جایگاه‌هایی که انبار سوخت و یا سوله بوده ، به مدت ۵ سال به تعاونی عشایر اختصاص داده شده و تعاونی عشایر که جایگاهی را خریده، می‌تواند برای دریافت وام به راحتی وثیقه بگذارد و کل این تجهیزات نیز به تعاونی عشایر داده شده و پولی که گرفته شده به خزانه رفته و برگشت خورده و دوباره برای افزایش سرمایه صندوق توسعه عشایر اختصاص یافته است یعنی به صورت تسهیلات به عشایر کمک می‌کند.

بدهی شرکت تعاونی مرکزی عشایری تصفیه شد

قوامی اظهار داشت: شرکت تعاونی مرکزی عشایری ایران ۸۰ میلیارد تومان به بانک تجارت و بانک کشاورزی بدهکار بود که در بودجه سال ۹۸ در انتهای بند ل تبصره ۱۶ مصوب شد که اصل را بدهد و سود از محل تبصره ۱۶ تصفیه شود. در واقع ۶۰ میلیارد تومان به عشایر کمک شده و این بدهی نیز تصفیه شد.

نائب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به آب‌رسانی و برق‌رسانی به عشایر گفت: با توجه به اینکه از پنل‌های خورشیدی استفاده می‌کنند در تبصره بودجه‌ای که کمک به روستائیان است، عشایر نیز بهره‌مند شدند. امسال برای اولین سال عشایر نیز از صندوق توسعه ملی در جهت آب‌رسانی به نقاط عشایری همانند روستاها بهره‌مند شدند.

قوامی افزود: ردیف طرح ساماندهی عشایر افزایش داده شده و از محل ماده ۱۰ و ۱۲ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان گرفته شده و در غالب وام ۴ درصد به عشایر داده شده است. از قانون یک و نیم میلیاردی که از صندوق توسعه ملی گرفته شده، عشایر هم بهره‌مند هستند که وام‌های ارزان قیمت به آنها داده شود.

یک سیاه چادر عشایری یک بنگاه چند محصولی است

وی تصریح کرد: تمامی این کارها کمک به عشایر است چراکه یک سیاه چادر یک بنگاه چند محصولی است و لبنیات، گوشت قرمز و صنایع دستی تولید می‌کند در واقع یک پاسگاه انتظامی در دل کوه است چراکه عشایر مرزبانانی غیور هستند و این سیاه چادر چند محصولی را با این مصوبات صیانت کردیم و این صیانت از طریق فراکسیون عشایر صورت گرفته است.

از تعداد ۴۰ مصوبه تصویب شده، تعداد ۸ مصوبه برای عشایر است

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: از ۵ هزار پیشنهاد نمایندگان که در بودجه سال ۹۸ تصویب شد، ۴۰ مصوبه تصویب شد و از این ۴۰ مصوبه تعداد ۸ مصوبه برای عشایر بوده بنابراین فراکسیون تاکنون بسیار خوب عمل کرده به‌طوری‌که اگر فراکسیون نبود، نامی از عشایر نیز نبود.#هادی_قوامی

نوشته های مشابه

نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن