روز دانشجو، روز استکبار ستیزی
یادداشت دکتر قوامی به بهانه سیزده آبان ۱۳۵۸ روز استکبار ستیزی:
در زیر چند مثال در خصوص استفاده آمریکا از حربه غذا در جهان در دهه های گذشته را ارایه می کنم که سالهای ۱۳۷۳ لغایت ۱۳۹۹ در کلاس های توسعه اقتصادی و جهان سوم و بخش کشاورزی اقتصاد ایران یک برای دانشجویان مطرح می کنم؛ البته مطلب فوق را از استاد گرانقدرم آقای ساعدی که در دوره لیسانس سال ۱۳۶۸؛توسعه اقتصادی را درس می داد آموختم :
۱- در سال ۱۹۱۹ کشور آلمان دچار قحطی می شود؛ یعنی کمبود مواد غذایی پیدا می شود و اروپاییان آلمان را در مضیقه قرار می دهند. آلمان با آمریکا قرارداد می بندد که زمینه حضور آمریکا در اروپا فراهم شود و در قبال آن مشکل کمبود مواد غذایی آلمان را حل کند.
۲- در سال ۱۹۲۰ دولت آمریکا برای اینکه ضد انقلابیون روسیه را قوی کند و بر ضد نظام سیوسیالیستی بشوراند، در اختیار آنها مواد غذایی قرار می دهد.
۳- در سال ۱۹۴۵ دولت آمریکا بر اساس سیاست « تفرقه بیانداز وحکومت کن » پیر استعمار، برای اینکه در کشورهای بلوک شرق تفرقه بیندازد با کشور یوگسلاوی تبانی می کند تا نظام سیوسیالیستی را کنار بگذارند و مواد غذایی آنها را تامین نماید. پس از حربه مواد غذایی برای شکستن اتحاد استفاده می شود.
۴- در سال ۱۹۵۰ با چند کشور در حال توسعه شامل کره جنوبی، پاکستان، برزیل، اندونزی قرارداد می بندد که سلطه آمریکا را بپذیرند و آمریکا به آنها مواد غذایی بدهد. هدفش این است که در این کشورها جای پایی باز کند.
۵- در سال ۱۹۶۷ که مصر به اسرایٔیل حمله می کند، برای بیرون کردن مصریها آمریکایی ها مواد غذایی کمتری به مصر می دهند تا حکومت اسرایٔیل را نگه دارند. در ویتنام که مواد غذایی را کاهش می دهد برای تجزیه این کشور
۵-در سال ۱۹۷۱ با کره جنوبی قرارداد می بندد.
۷-در سال ۱۹۷۴ آمریکا بنگلادش را تشویق می کند، مواد غذایی را در اختیارش می گذارد و برای فلج کردن کشور کوبا می گوید کنف به کوبا صادر نکنند.
۸-در سال ۱۹۷۰ آمریکا برای براندازی آلنده،مواد غذایی را در شیلی قطع می کند تا پینوشه که دولت مورد نظرش است سر کار بیاید.
۹-در ۱۹۷۳ سالی که اعراب نفت را به روی کشورهای پیشرفته می بندند؛ در این سال آمریکایی ها و بلوک غرب زنگ خطری را می بینند . آمریکا با شوروی پنهانی قرارداد می بندند که مواد غذایی بدون ثبت در تجارت خارجی به شوروی بفرستد به شرط صدور نفت به آن کشور
۱۳ آبان؛ روز ملّی مبارزه با استکبار
در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، لانه ی جاسوسی آمریکا را در تهران تسخیر کردند و جاسوسان آمریکایی را به گروگان گرفتند. بدین ترتیب، مبارزه ی ضد آمریکایی مردم ایران، ابعاد جدیدتری پیدا کرد.
سیزده آبان روز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان پیرو خط امام و روز مبارزه با استکبار جهانی گرامی باد.
روز ۱۳ آبان که در تقویم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی نامگذاری شده یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است.
در روز ۱۳ آبان ۱۳۴۳، مأموران رژیم شاه، حضرت امام خمینی(ره) را در قم دستگیر و به دستور آمریکا، به ترکیه تبعید کردند. در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷، دانش آموزان تهرانی در اعتراض به دخالت های آمریکا در ایران، راه پیمایی کردند، ولی دژخیمان رژیم شاه، به آنان حمله کرد و آنان را به خاک و خون کشید. در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، لانه ی جاسوسی آمریکا را در تهران تسخیر کردند و جاسوسان آمریکایی را به گروگان گرفتند. بدین ترتیب، مبارزه ی ضد آمریکایی مردم ایران، ابعاد جدیدتری پیدا کرد. بنابراین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این روز را به روز «ملّی مبارزه با استکبار» نام گذاری کردند. ۱۳ آبان ۱۳۹۹.